Adolf op een zegel....op straat

Door SuBBaSS op zondag 26 maart 2017 03:00 - Reacties (20)
Categorie: -, Views: 6.067

De titel, hij zegt alles. Ja, de Adolf waar je in eerste instantie aan dacht; klopt!
Dat "op straat", tja da's eigenlijk de aanleiding geweest om na al die jaren digitaal in het rond geschopt te hebben tegen media als toch maar eens mijn overpeinzingen aan een digitale bieb toe te vertrouwen.

Het zit namelijk zo:

Enige tijd geleden alweer had ik mijn fiets als altijd in de centrale stalling hier geplaatst. Toen ik de deur achter me dichttrok, viel mijn oog op iets wat op afval leek in de bosjes. Nadere bestudering leerde dat het een stuk enveloppe met de postzegel er nog op betrof. Niet zomaar eentje. Vanaf de zegel staarde me namelijk een van de naarste dictators die de wereld ooit gekend heeft, Adolf Hitler aan (ik zal hem verder "Appie" noemen, verderop meer daarover).
Je kunt je mijn verbazing vast voorstellen. Het was geen grap, ook geen namaak; de zegel was "legit".

Daarbij rezen er natuurlijk wel wat vragen bij me op. "Wat zou hij waard zijn" kwam bij mij als recht-geaarde Nederlander natuurlijk meteen op. Maar ook: "Wie verzamelt dit in godsnaam". Een postzegelverzamelaar zou voor de hand liggen maar ik vermoed dat de gemiddelde bedaagde verzamelaar zich aan dit soort dingen niet wil branden.
Of het illegaal is, zoals bijv. het bezit van Nazi-materialen als vlaggen ed. weet ik overigens niet (jij wel? voel je vrij om een comment te plaatsen), maar dat na al die jaren nog steeds niemand een warm gevoel van de man krijgt zegt wel genoeg. Om dat soort "ieuwwww"-reacties te voorkomen noem ik hem maar Appie. Kan ik altijd nog wegkomen met "Hey, het is satire, riiiiiigggght?"

Goed, daar zat ik dan, met een zegel van Appie. Eigenlijk verwerpelijke rotzooi maar op de een of andere manier kon ik hem maar niet loslaten. Eerst de eerste vraag maar eens zien te beantwoorden.
Ehmm zoeken op internet naar de "logische" termen zat me niet helemaal lekker. Speciaal hiervoor naar een internetcafé ging me ook wat ver (letterlijk en figuurlijk). Toch maar even via speciale zoekmachines en het een en ander aan privacytools aan in de browser. Resultaat: paar cent waard. :D

Nou ja, niks verloren natuurlijk. Kon niet zeggen dat ik teleurstelling voelde. Zat nog wel met Appie opgescheept, die lag me nog steeds aan te staren met die rattenoogjes van hem. Toch maar even op de scanner gelegd om hem te vereeuwigen en te bewaren voor eventuele internet-kolder.
Zo gezegd zo gedaan en die kolder kwam. Helaas bleef het alleen bij mij (hè dat gebeurt me nou wel vaker dat ik ergens ontzettend lol om heb wat onnavolgbaar voor anderen is!) en kwam het schijnbaar niet helemaal over. Aangezien ik het verhaal van Appie begonnen ben, moet ik het afmaken ook.

Met een mengeling van schaamte/onderbroekenlolligheid en paint-skills van een 6-jarige presenteer ik u:
Appie en zijn variant op de Amerikaanse "Got Milk" zuivelpropaganda!

http://album.partyflock.nl/84188245_1496455659.jpg